onsdag 9. januar 2013

Når solen går ned og alt blir rosa

1212_1683 Winter sunset
Når solen går ned blir den hvite bygården ved siden av farget rosa. Akkurat som skyene, himmelen og vannet. Men det er den hvite bygningen rett utenfor soveromsvinduet mitt jeg først ser. Et svakt, svakt rosaskjær, som blir ekstra rosa sammenliknet med den kritthvite snøen ved siden av. Snø, som i det rosa solskinnet ser helt uberørt ut av både dyr, mennesker og by. 

Om jeg forsøker å følge det rosa lyset med øyene oppdaget jeg nærmest et levende maleri. Men det er såvidt jeg ser det. Jeg må stå helt inntil sengen min, lene meg så langt frem mot vinduet som jeg klarer, slik at jeg ser mest mulig av det som befinner seg litt for langt unna vinduets opprinnelige utsikt. Da ser jeg nemlig vannet. Jeg ser ikke selve solen, men alt den farger kan jeg se. Og om jeg steller meg litt på tå innbiller jeg meg at jeg også klarer å se alt sammen bitte litt bedre. 
Winter Sunset
Hele himmelen er lys, lys rosa. Det er som om alt det blå fra tidligere på dagen har blitt erstattet av noe helt annet. Et lite fargespill mellom det blå og rosa opptrer en kort, kort stund, men også i dag må det lyse blå gi tapt for solens lyserøde stråler.Tynne slør av skyer tilfører bildet noe ekstra fint, nesten noe likt mykt. Noe fint og mykt noe som jeg nesten ikke klarer på bestemme fargen på. De er både litt hvite, rosa, blå og gule på en gang, alt ettersom hvor de siste solstrålene berører hver enkelt sky, men likevel er det mest rosa. 

Under den lyse himmelen ligger vannet. Stille og speilblankt. En mellomstor båt seiler utover, en mørksilhuett som det er vanskelig å se detaljene på. Noen få mennesker, også disse som mørke silhuetter, vandrer på gangveien mellom ruten der jeg selv står og vannet. Bortsett fra det er det bare meg selv, og dagslyset som stadig forsvinner litt etter litt. Det rosa blir gradvis erstattet av noe mørkt blått, de mørke silhuettene av menneskene blir enda mørkere. 

3 kommentarer:

  1. Foruten den blå timen, som jeg synes er aller finest, er den rosa solnedgangen kanskje den fineste delen av dagslyset!

    SvarSlett
  2. Ja, til tross for forsinkelsen jeg har her, ville jeg lenge siden du sier at innsatsen i skrivende stund er en fryd, som går veldig bra med bilder solnedgang. vi virkelig så det du beskriver, og for meg litt Tillegg å gjenoppleve min barndom med de av en lys vinter og mer lilla rosa grå gul fantastisk. Jeg sender deg noen bilder av julen i sør ganske snart. Jeg likte det, virkelig! bruno

    SvarSlett
  3. Den blå timen er også en veldig, veldig, veldig fin tid på dagen!

    SvarSlett