tirsdag 15. januar 2013

Lys og mørke

Night Buildings and Light Volutes 021
Det er mørkt. Eller, ikke så veldig mørkt. Ikke her inne i Oslo hvor det lyser av elektrisk lys bokstavelig talt over alt. Men himmelen er mørk, og hverken sol eller måne er å se om jeg titter ut gjennom vinduet mitt. For et par minutter slukker jeg alt lys rundt meg. Jeg pakker meg inn i et pledd, nyter stillheten og mørket, en tid for meg selv, mens blikket glir utover alt kveldslyset utenfor.

Kvelden føles annerledes. Man skulle tro at det å i sitte blant myke puter, pakket inn i varme pledd og med lyset slukket skulle få kroppen til å føles sliten og trøtt. Likevel er det noe helt motsatt som skjer. Tankene beveger seg i alle retninger, samtidig som alle sanser våkner til liv. Som om noe jeg ikke helt visst om fra før av, en usynlig del av meg selv, våkner til liv igjen. Pleddet kjennes varmere, tankene klarere, og utallige lyder fra alle steder rundt meg, ute og inne, stiger frem fra en lukket dør og et lukket vindu.

Jeg liker å sitte slik i mørket. Å sitte stille, litt for meg selv, mens alle tanker og drømmer svever ukontrollert, nesten ikke merkbart, helt av seg selv. Det er bare meg, alene i mørket. Bortsett fra at det ikke er helt mørkt. For utenfor lyser det over alt. Lys som også når inn der hvor jeg selv sitter. Det lyse-mørket utenfor. Jeg alene inne, sittende å se på lyset, livet, alt som beveger seg utenfor. Akkurat slik jeg liker det.

3 kommentarer:

  1. Hihi, for et fint tankespinn fra kveldslysmørket!

    SvarSlett
  2. Det er godt å gjøre noen få, korte turer innenfor seg selv ! ord din, vel skutt, gjøre bildene tilgjengelig. og det er en blanding av vakre farger ved lysene der, gjør meg til en fin transport til sjøen foran her en steinmur, bak denne stranden. som jeg er fortsatt for psykisk forsvar av meg selv, jeg reiser vel, bare hvis det er i klassisk musikk, og jeg synes det er nesten umulig å gjøre hva du kan til gjøre. gratulerer. jordbaer te vi smakt nå ; noémie og ( jeg på first time), vi si super fin !jordbaer te vi smakt nå ; "noémie" og ( jeg på første gang ), vi si super fin ! takk . bruno

    SvarSlett
  3. Åh, dette kjenner jeg meg igjen i!

    SvarSlett