mandag 28. januar 2013

Et lite tre på veggen

Tree
Et lite tre. På papir. Et bilde tatt av noen andre, på trykk i en avis eller et magasin, klippet ut, og til slutt hengt opp på veggen. 

Et av "det har jeg litt lyst til å gjøre"-målene mine i begynnelsen av dette året var å lage meg en utklippsvegg. En vegg der fine ting på trykk, bilder og tekst, kunne klippes ut og henges opp. Inspirasjonen til det hele, i hvert fall det som gjorde at jeg endelig bestemte meg for å forsøke: en artikkel om slottsparken som stod på trykk i helgemagasinet til Dagens Næringsliv like etter nyttår.

Tree Ladder
En hel bildeserie av trær. Det var utgangspunktet. Alltid trær. For er det noe jeg gang på gang opplever er både fint og fascinerende, så er det trær. Alle årstider, farger, typer. De er fine nesten alle sammen, selv om det først og fremst er løvtrærne med sine blader, greiner, hele sitt vesen, som jeg hver gang faller slik for. En mystisk glede som jeg hverken kan beskrive eller fortelle hvor kommer fra.

Det startet med tre bilder. Ikke fra Dagens Næringsliv. Det magasinet forsvant nemlig sporløst inn i en stor haug med gamle aviser og magasiner. Der sluttet det.  Med det.
 Trees in Fog
Den første tanken, den tanken som stadig har kommet tilbake, var en utklippsvegg med alle slags bilder og tekstutklipp. Det startet med tre bilder. Det endte med tre bilder. To bilder av trær, det siste en grønn plen kledd med høstblader. 

Tre bilder henger på veggen, alle med ett eller flære trær knyttet til seg. Det ble ingen utklippsvegg, denne gangen, men jeg har fortsatt planer om å finne flere trær til å henge opp på veggen. For kanskje en dag, om ikke lenge, finner jeg nok et magasin med et tre inni. Akkurat passe til å henge opp på veggen.    

Trees, trees, trees.

3 kommentarer:

  1. Nå har jeg mest lyst til å si: selvsagt, det er jo trær. Bilder av trær. Hvem kan ikke finne skjønnhet i slike bilder?
    Men ja, jeg blir skikkelig glad av å se dem! Jeg også :)

    SvarSlett
  2. Ja, merkelig følelse av at man kan spørre, for disse traerne! de gjorde meg slå tilbake i en verden av "t. Vesaas" (fugler) .. deretter "bergman" (kilde) og A. Kurosawa (slottet av edderkoppen) i fog bilder ). sistnevnte kan kalle en fjær nærmeste bestilt og betryggende (hehe, ønsket av alle ..). Igjen, vel avansert. takk! bruno

    SvarSlett