onsdag 17. oktober 2012

Høst i sinn

November's Song I Remember..
Det er høst. Ikke bare utendørs, men også inne. Inne i meg selv. En liten og sliten jente, ikke så mye i kroppen, aller mest i hodet. Lange lister med ting som skal gjøres surrer rundt oppe i hodet. Lister som varer og varer, og som stadig føles lengre. Aller helst burde jeg gjort noe hele tiden, i hvert fall føles det slik. Men jeg velger likevel å vente litt til dagen i morgen. Dagen og kvelden kan ikke bare bestå av alle mulige oppgaver som burde vært gjort. Mest sannsynlig hadde jeg heller ikke blitt mindre sliten, selv om listen med oppgaver kanskje fortere hadde blitt noe kortere. I stede blir det rolige kvelder. Det vil si, jeg forsøker. Også de gangene der tankene kastes frem og tilbake inne i hodet, som en påminnelse om at jeg egentlig kunne brukt kvelden til noe litt mer fornuftig. Det gjør jeg likevel ikke. Jeg velger heller å fylle kveldene med varme tekopper, myke pledd og et og annet tent stearinlys. Sove(ull)sokkene har dessuten blitt tatt frem igjen, og varmer godt på føttene i minuttene før jeg skal legge meg. Det eneste fornuftige jeg har gjort de siste kveldene er å lage koselige venninneavtaler for de kommende ukene, pusle rolig med litt mindre radiooppgaver, samt å innse at jeg liker å lese både Ibsen og Dostojevskij. Begge deler relatert til studier, begge deler like koselig å holde på med. Spesielt sammen med et pledd varmende over beina, og enda mer når noen er så snill å servere meg litt varm drikke. Små, små hverdagsgleder, som begge gjør at kvelden blir litt koseligere. Dessuten finnes det alltid en lørdag. Det går jo fint an å være litt arbeidsom og flink da også. Sånn midt på dagen.

3 kommentarer:

  1. Jeg må også velge bort tankene og listene og fornuften iblant, og bare spise litt sjokolade og høre noen gode låter og drikke te. Kosekveld mdit i uka, det er lov! Nå er det riktignok helg, og jeg håper den blir kjempefin. Klem herfra!

    SvarSlett
  2. ho, som vi forventer her også, litt mindre regn, en hyggelig bonus bilder på en utenfor bondelander . Jeg har en preferanse for Ibsen, selv om jeg kjenner forfatteren, siden lille tid. Jeg ønsker deg en fremtid av energi dessuten .bruno

    SvarSlett