torsdag 9. august 2012

Nesten en liste

My Cup O' Tea
Noen ganger er det enkleste å samle begivenhetene, minnene, eller de mange fine tingene i lister. Andre ganger er det enda enklere å la hvert enkelt minne, hver lille ting og gjenstand få leve sitt eget liv blant ordene. La de blomstre, få utholde seg gjennom ord og uttrykk, i det hendene - nærmest av seg selv - løper over tastaturet. Noen ganger, slik som nå, passer det nesten best med en blanding. En blanding av små gleder, i en fin liste, ikledd sine egne ord, minner og drømmer :

Sommerlige frokoster, morgener da man har god tid og kan spise frokost i pysjen. Morgener der man drikker te fra store, blomstrete tekopper, venter på at solen og sommerdagen skal begynne. Morgener som blir ekstra fine fordi man nok en gang kan kose seg med å se igjen gamle og kjære Gilmore girls-episoder.

Ettermiddagssol, en liten benk, en bok. Så sitter man der på benken, alene, med solskinn over ansiktet. En lang time, eller kanskje to, omgitt av grønne omgivelser, mens nye fortellinger trer frem fra bokens mange sider. Omgivelser og en stille ro som får en til med jevne mellom å titte opp, lukke øynene et lite sekund, mens man for et øyeblikk tillater seg selv å drømme om egne hager. En hage man kan ha helt for seg selv. Full av blomstrende trær, rosebusker, og et eget hemmelig lesested.
Buttercups and Books
Smugspise mørk sjokolade. Selv om man egentlig ikke trenger gjøre det, men fordi man likevel har lyst. Fordi det er litt morsommere å spise små gleder i smug, mer spennende, som om det var en liten hemmelighet, og fordi det kan hende at selve sjokoladen smaker bittelitt bedre på akkurat den måten. Så derfor ligger den der, gjemt innerst i kjøleskapet, med løfter om små gleder og små smil. En liten bit til nå og da. Bare fordi man kan og har lyst

Noe av de koseligste, spesielt når det er grått ute og regndråper skjuler seg bak bomulsskyer, er å besøke biblioteket. Alle hyllene med bøker, både kjente og ukjente, og med den helt egne lukten av papir. Fortellinger som er blitt lest gang på gang, og som står der for kunne glede enda flere. Mentale lister over alle bøkene jeg har lyst til å lese trer frem.  Lister som aldri blir mindre. For når en av bøkene er lest, er det kommet til enda flere nye.

Gå tur alene ute i regnet. Regndråpene som trommer på jakken over deg, regndråper som lager ringer i veiens små, små vannpytter. Enda koseligere blir det da man finner røde og søte markjordbær. Velsmakende gleder, litt bortgjemt innimellom andre grønne planter og blader, og som gjør gleden av å finne dem enda større.  
Dont Let Me Leave

1 kommentar:

  1. Bibliotek og sjokolade og grønne omgivelser og lange frokoster! Hurra!

    SvarSlett