søndag 15. mai 2011

En liten regnværssky

Så kom regnet, og vasket bort støv og sand før nasjonaldagen. Selv om jeg nyter både varmen og maisolen, har også regnet sine sider som gjør det både fint og koselige. Noe av det beste er nok kanskje lukten av våt asfalt når de første regndråpene faller! Dessuten gjør regnet at luften blir litt friskere, noe som også gir en helt fantastisk følelse. Det er heller ikke til å komme fra at regnværsdager er fine innedager. Dager man med god samvittighet kan bruke innendørs, og være litt ekstra effektiv på litt mindre spennende oppgaver. I dag har jeg vært så flink å både vaske og tørke støv. En mindre gøyal oppgave, som ikke desto mindre må gjøres med jevne mellomrom. Likevel er følelsen veldig god når man etterpå kan sette seg i stolen med en god kopp te, åpne vinduet og lytte til regnet som trommer på bakken utenfor. Det er herlig det! 
Foto
Om man våger seg ut døren, er det også mange fine ting man kan kose seg med ute i regnværet. Tenk bare så koselig det er å titte ut av vinduet på enten bussen, trikken eller banen, og se regndråpene som danser bortover ruten og lager fine mønstre. I tillegg er det så mange fine støvler, regnkåper og paraplyer som finner veien ut med en gang det regner litt. Fine og morsomme mønstre og farger, som gjør hver regnkåpe og støvel helt unik
Foto
Siden jeg fortsatt ikke har klart å bli helt voksen, ser jeg fortsatt med glede på de mange regndammene. Disse små pyttene med vann, som man elsket å gå igjennom eller hoppe masse i når man var liten. Nå er kanskje gleden like stor bare å se regnet som plopper ned i vannet, og lager fine ringer i de små dammene. Enda bedre blir det selvsagt når man er ved sjøen, og ser regnet ligge som et dryppende teppe over vannet så langt øyet kan. 
Foto

3 kommentarer:

  1. Jeg blir glad av regn, jeg! Sikkert litt på grunn av året i Irland, og litt på grunn av at jeg har paisleymønstrede støvler og rutete regnkåpe, og kke minst på grunn av lyden og lukten, som du beskriver så fint. Dessuten blir det gjerne dataspill og kakao når det regner! Hurra for innekos!

    SvarSlett
  2. Hurra for innekos! Og du som har så fin regnkåpe og fine støvler har absolutt noe å være glad av (og glad i)!!

    SvarSlett
  3. Ja, det er fint! Og jeg tramper gjerne i alle dammer jeg finner (når jeg har støvler altså:P)

    SvarSlett