tirsdag 8. mars 2011

Å leve på en sky

Foto
Som liten husker jeg spesielt godt at jeg så Mummitrollet sveve rundt på en rosa sky. Tenk noe så fantastisk! Skyer er kanskje et av de beste bildene på magiske drømmer. De ser så myke og gode ut. Jeg får rett som det er tanker om hvordan det måtte være å sveve rundt på en sky, titte ned på alle andre fra mitt usynlige hjemmested og drømme meg langt bort. I min drømmeverden er skyene omtrent som en blanding av masse dunfjær og bomull. God og myk og deilig, et perfekt sted for eventyr og dagdrømming. En annen ting er jo at man får så mange assosiasjoner når man titter opp på skyene på himmelen over seg. En sky ser ut som en and med hjul. En annen sky ser ut som en drage. Bare fantasien setter grenser for hvilke bilder som kan dukke opp der oppe på himmelen, og titter man lenge nok ser man at "bildene" forandrer seg - nesten som om skyene forteller en egen historie. Jeg liker spesielt godt de skyene som på en knall blå himmel ser ut som ordentlige bomullsdotter. Disse ser liksom så ekstra myke og gode ut, der de dukker opp her og der mellom blå himmel og varme solstråler. Det hadde nok ikke vært så ille om skyene i den virkelige verden var litt som skyene i Mummidalen..!  

2 kommentarer:

  1. Åh, både Mummi-skyene, som de liksom dytter foran seg for å få stor fart, og skyene i begynnelsen av Dumbo, som storken satt og hvilte på, fikk meg alltid til å ønske meg en sky!

    SvarSlett
  2. Jeg elsker også skyer, og er den dag i dag misunnelig på hvordan Lille My dyttet skyen og fikk den til å gå kjempefort bortover, hihi.

    SvarSlett