lørdag 23. august 2014

Skoleuke

Jeg elsker å begynne på skolen igjen, hvert år. Men i år er det likevel litt spesielt. Jeg klarer ikke helt å vende meg til tanken om at jeg fra nå av er masterstudent. Allerede fra neste uke skal jeg begynne å planlegge noe jeg skal bruke nesten to år på. Det er nok til at det kribler litt i magen. Av spenning, av forventninger. Heldigvis er det fremdeles mulig med en rolig første-uke. Som å lese Cora Sandels noveller mens man spiser frokost, og mens man venter på at grå skyer utenfor skal bli litt mindre gråe.
En lilla, liten blomst har dessuten funnet veien inn. Den minner nesten litt om syriner, og hjelper til å holde litt på sommerfølelsen.
Jeg har også blitt bedre kjent med Cinema Neuf, studentenes filmklubb, og fått lære mer om analog filmvisning. Jeg har laget min første radioreportasje på lenge (det er like stas å være tilbake på Radio Nova hver høst!), og en alenekveld ble tilbragt med telys og en liten skål sjokoladekjeks.
Jeg har stått opp til fine morgener, for å dra på høstens første forelesninger, og drukket te fra min nyeste mummikopp, en av de fine jubileumskoppene som er blitt laget til Tove Janssons 100-års jubileum.
Og jeg har hatt lunsjpauser med selskap av Alf Prøysens Trost i taklampa - som jeg også snart skal se på teater - og med regn som trommet mot store vinduer, eller sittende ute på en rødmalt benk, og med solen varmende i ansiktet.

2 kommentarer:

  1. så bra at du hadde en god skole universitetet begynne . Jeg tok i dag som min tilbake på jobb ogsa. og super gratulerer, du kommer til en "master". hihi, jeg er ikke kommet til dette nivået. (Selv om jeg alltid ta tid å lære ting.) på disse dager, og hele sommeren hadde vi dårlig, det hadde regnet for mye . og selvfølgelig fargene i blomster er et godt smil. Jeg vil sikkert se på siden av (Cora Sandels) og følg disse oppdagelser du gir i litteraturen. og teater, som du beskriver (innendørs) skal være bra !, også. Jeg ønsker deg en god uke. ( bruno ) .

    SvarSlett
  2. For en koselig start på semesteret!

    SvarSlett