torsdag 16. januar 2014

å glede seg til

http://www.olb.goerlitz.de/

en tekopp. en bok. en jente i sofaen, pakket inn i en varm dyne. tanker som plutselig slår meg: til tross for flere utleste bøker i det nye året, har jeg ennå ikke vært på biblioteket. det har jeg begynt å glede meg til. biblioteksbesøk. de mange, mange hyllene med bøker. til stemningen som fyller dets mange kriker og kroker. det å være nysgjerrig på hvilke bøker alle de andre leser. finne bøker som er lest mange ganger av andre mennesker, og bøker som ser helt nye ut. finne bøker jeg har gledet meg lenge til å lese, og bøker jeg tilfeldigvis kommer over, av forfattere jeg aldri før har hørt om. å stå lenge foran bokhyllene, til man etter en lang stund endelig har klart å bestemme seg for hvilke bøker man skal ta med seg hjem. selv om man vet at man skal tilbake, at det finnes flere muligheter. flere lån. fordi man vet: et nytt besøk vil også bety flere bøker jeg ønsker å lese. 

jeg gleder meg alltid til den gode følelsen en fin bok gir. igjen og igjen og igjen. en følelse å vente på. samtidig: å vente på en ny bok som man allerede fra første side liker skikkelig godt. på en kald t-bane på vei til Blindern. hjemme i sofaen. på bakeribesøk, i selskap med en nystekt kanelbolle. 


(foto: vitenskapsbiblioteket i Görlitz, Tyskland)

3 kommentarer:

 1. Ja! Eg skal bli flinkare til å bruke biblioteket, Og trur eg eg bjynde å få sansen for det å lese magasin og tidsskrift der. På høgskulebiblioteket mitt har dei nokre sofakrokar øyremerkte til nettopp det.

  SvarSlett
 2. Jeg elsker også den vakre, gamle bibliotekene som har en sjel, og gi det ingjen og igjen , jeg føler også at harmonien i treverk for å hjelpe meg i valg av bøker. Denne bildebiblioteket er veldig engasjerende! bruno

  SvarSlett
 3. Kanelboller <3
  Jeg bor like ved biblioteket på Schous plass, og det passer meg utmerket, for jeg blir så lykkelig av å være omgitt av bøker, hihi.

  SvarSlett