torsdag 14. november 2013

Knapp i pose

Buttons Mammaen min samler på knapper. Hun har et relativt stort skrin, et skrin med mange små rom, og som er fullt av knapper i alle størrelser og farger. Mammaen min samler på knapper fordi hun strikker og syr ganske mye. Det betyr likevel ikke at jeg selv syns det er stor stas å få titte i mammas knappeskrin. Det nesten som å være en liten jente igjen.

Å titte på knapper i små hobbybutikker er alltid like spennende. Det er i slike øyeblikk jeg ønsker å være litt mer interessert i håndarbeid. Å ha en grunn til å gå rundt og se, velge ut egne favoritter blant de mange forskjellige, og med god grunn bære de med meg hjem i en liten papirpose. Denne spennende lille papirposen som knitrer der nede i vesken, som for en liten stund gjemmer bort de små runde skattene, og som gjør at det er like morsomt å ta dem frem fra posen igjen som det var å plukke dem ut blant alle knappene i butikken.
My button "painting"
Det hender jeg lurer på hvorfor knapper er så spennende. Kanskje er det likeve fordi knapper utgjør en slags pynt i seg selv, enten vi legger særlig merke til dem eller ikke. Ofte er det nettopp en knapp som kan få meg til å like et klesplagg, nettopp fordi det kanskje er den ene tingen som gjør akkurat det klesplagget litt unikt. Annerledes. Og det er også disse knappene som det er gøyest å få øye på. Knapper man ikke har sett før. 

Foreløpig har jeg ingen planer om å samle på mine egne knapper. Skulle det likevel være en lite hylle på veggen den dagen jeg for første gang kjøper meg mitt helt eget hjem, kan det likevel hende at samlemanien tar overhånd. Et lite norgesglass, fullt av små og store knapper i alle farger. Et glass som med alle sine farger kan få meg til å smile hver gang jeg ser det, og som inviterer til koselige stunder med hobbyverksted og "knapper ut over hele kjøkkenbordet".


2 kommentarer:

  1. Eg hugsar at tanta til pappa hadde ei sølvfarga krukke med lok på, og oppi den, mellom nåler og papirlappar, låg det knappar. Og det var so spennande å sjå oppi og leite etter dei eg likte aller best! Og tenk, eg fekk til og med med meg nokre, det var stas!

    SvarSlett
  2. veldig fin samling av knapper, sant ! ( bruno)

    SvarSlett