onsdag 23. oktober 2013

Hverdagsfilm

birds II
 I dag har Debussy holdt meg med selskap. Lydene av et piano, Clair de Lune som bølger seg gjennom bevisstheten. Det er som å leve i en film. Om jeg stenger alle andre lyder ute, forsøker å skape meg et mentalt rom av stillhet, ser jeg byens hendelser rytmisk bevege seg til musikken. 

Noe lite og mørkt farer over meg. Jeg ser opp. Himmelen er dekket av grå skyer. Et sted det oppe, like under skyene, flyr en masse fugler sammen i formasjon. Det er som en dans. Rundt og rundt. Alle fuglene har sin plass. Noen ganger foran. Andre ganger flyr en fugl ut til siden, tar en liten sirkel - nesten som en piruett, før fuglen igjen finner sin plass blant de andre fuglene. Jeg begynner å undre meg over hvorvidt det er en tanke bak. Er det tilfeldig at de flyr som de gjør? Rundt og rundt i sirkler, men likevel i ulike formasjoner fra gang til gang. 
raining city
I dag ser hele byen grå ut. Jeg skulle ønske at alle kunne høre den samme melodien som jeg selv hører inne i hodet mitt. Det passer seg liksom litt fint. Det er ikke det samme som månelys som skinner. Likevel føles det ganske bra med klare pianotoner til den grå hverdagen. 

Nok en gang flyr fuglene. Så høyt oppe ser de alle sorte ut. Debussy er ferdig med sin runde Clair de Lune, likevel slipper ikke sangen meg. Igjen og igjen kommer den tilbake. Til stadighet lever jeg som i en film. De grå skyene med de sorte fuglene på. Fugler som danser. Jeg ser meg rundt der jeg står, ute på t-banestasjonen. Flere steder ser jeg regntøy, støvler, mennesker kledd i sterke fine farger. Det er nesten noe av det fineste. All kontrasten til det grå og våte.

2 kommentarer:

  1. Jeg blir også fascinert av slike fugleflokker! Det er noe uforutsigbart og veldig poetisk ved dem, synes jeg!

    SvarSlett
  2. oi !, dette er så sant, og så godt gjort ! du kunne passere : litt full av god , en av de unike. dette utvidet minne , returnerer som så flink, før våre øyne : som et område med sammenhengende resepsjonen (" Debussy" sonata måneskinn ) og er den umerkelig og merkbar . ( Det er i din beskrivelse av fuglene i flukt , så danset denne konvergerende frihet og estetisk splash , ble gitt når de flyr fuglen flokker. ! Du rette sagt , kontrasten på slutten ( farger i forlengelsen av unndragelse tanker , mennesker .) og den riktige måten å skrive å sende som gave til andre, hva vi kan si , i små dikt . dansende fugler hvis den hemmelige filmen var Spennende , ... også, til den andre ( som en levende bildet gjennom tid) kan det være grå og våt, men den er mottatt som en vellykket rytme og farge drøm jeg sende deg våre milde temperaturer og høstfarger . ( her og tilbake som gjorde meg glad , lesing " jon fosse " Draum Hausten " og lytte Prokofiev konsert n 2 op 63 david Oistrakh 1965 ).mangeTakk, til at du gjore, når det er mange kvaliteter av beskrivelser . bruno

    SvarSlett