mandag 24. juni 2013

En blomstrende (by)tur

Selv  når været veksler mellom blå himmel og regntunge skyer, mellom det litt varme og noe som er litt kjøligere, finnes det fortsatt små og sommerlige gleder. Stadige små overraskelser, nye oppdagelser, en ny blomstrende krok, en påminnelse om hvor mye fint blomster gjør - og en påminnelse om hvor trist sommeren hadde vært uten. 

Selv i virvaret av gamle bygårder og nyere boligblokker finnes det nemlig blomster på nesten hvert eneste gatehjørnet. Man må bare se litt opp, oppover i høyden, for å finne dem. 

Noen steder pynter man med blomster i nesten samme farge som selve bygården man bor i:


Noen steder er hele balkongen pyntet med farger i blått og hvitt og rødt og rosa:

Andre steder er det bare pyntet med hvitt:

Ett sted henger det stemorsblomster på smijernsrekkverket, nesten skjult bak to store syrinbusker:

Et annet sted har noen pyntet balkongen sin med blomster i leirkrukker (og med et lite maleri på veggen):

Mens det andre steder er plassert blomsterkrukker utenfor gamle, slitte bygårdsdører:

Jeg blir aldri lei av å gå slik å titte. Oppover og bortover. Og hver gang jeg finner en ny kasse med blomster blir jeg like glad. Glad for alle de flotte menneskene som bidrar til at bysommeren blir enda flottere.

3 kommentarer:

  1. For en fin blomsterrunde! Jeg elsker slike detaljer i bybildet. Takk for turen!

    SvarSlett
  2. bilde 1 og -6 har noe herlig å se. en ekte favoritt for balkongen i Det hvite hus, og smijern "art nouveau" i blomst. det siste bilde av døren, det har en fysisk tilstedeværelse og mye mystikk. fargen på tredør minner meg om hjemme "Rembrandt". Dessuten er det godt å se at du hadde en god dag, solrik nok, og du vet der spør utseende. eller hvor det er endring, er det hvile deg ut. bruno

    SvarSlett
  3. oh ! , beklager , jeg tok feil , synes det var til " Rubens" huset i antwerpen . beklager igjen, men glad for å si nå riktig. bruno

    SvarSlett