lørdag 18. mai 2013

Tanker fra i går

Varm, men med smil om munnen. Mange mennesker er ute og går, men det gjør ingenting. Det er på mange måter bare fint. Alle smiler, og før vi vet ordet av det, svever en liten ballong over hodene våre.Vi går litt til, frem og tilbake bortover veien, et forsøk på å komme seg fremover. Og der borte, enda en svevende ballong.

Sitte på en benk. Solen som skinner, øyne som noen ganger myser mot alt det lyse. Barn som løper rundt og rundt oss, blomsterbed med blomster som nylig er plantet. Vi ler litt. I en liten pappskål ligger det en kule med bringebæris som spises med en liten grønn plastskje. Den første isen denne dagen. Syrlig, kald, og perfekt på en varm dag. Den smelter ikke, heldigvis.

Ligge på et pledd. Sliten i bena, men ennå gjør det ingenting. Gresset under er såvidt grønt, nedtråkket er det nesten blitt litt brunt. Og klissete, litt leirete. Over oss er himmelen blå. Et tre lener seg litt over pleddet som vi ligger på. Hvis grenene hadde vært litt tykkere, ville det vært et perfekt klatretre. 

Å lukke øynene. Over alt, på alle kanter, hører man folk som hygger seg. Koselig prat, stemmer fra gamle kjente og nye venner. Like ved står grillen, varm, og det lukter akkurat slik det skal lukte av nytente griller.  

Gater som nesten er tomme, så annerledes enn slik det var tidligere på dagen. Føtter som fortsatt et slitne, og en mage som er mett nok en gang. Følelsen av å kunne krype opp i en sofa, bare for en liten stund, mens man venter på at noe nytt og litt uventet skal skje. For det er alltid slik det er denne dagen. Alltid hender det et eller annet, og det er like overraskende og koselig hver gang. 

2 kommentarer:

  1. de erfaringene vi har i verden, og perseptuelle organisasjonen av det som vi har ;blir virkelig en vakker gave .ordene du har funnet, er bedre i stand til å gjøre kameraet resultat. det er liv der, og du har gitt oss. denne dagen være stor, takk for at du deler det på en slik fin beskrivelse. Jeg er alltid veldig glad for å lese dine ordene gjore med glans. bruno

    SvarSlett