torsdag 24. januar 2013

Prosjektglede

 Se! Er den ikke fin! Helt siden jeg flyttet hjemmefra har jeg ønsket meg en liten orkidé. Kanskje ikke så rart ettersom jeg er veldig glad i orkideer. Likevel har jeg aldri klart å faktisk kjøpe meg en blomst. Kanskje litt på grunn av utgangspunktet. Jeg stortrives med grønne planter og blomster rundt meg, men når det kommer til stell og vanning er jeg helt elendig. At min hittil eneste plante fortsatt lever kan ikke bero på noe annet enn et særdeles godt livsmot. En egen livstrang, fra planten sin side. Men nå har jeg altså våget meg ut på tur, og kommet hjem med dette flotte vesenet her. Min første lille orkidé - eller som jeg har valgt å kalle det hele: min egen lille prosjektglede. Forhåpentligvis klarer jeg å stelle den så godt som det jeg har planer om å gjøre, og forhåpentligvis kommer jeg til å bli bare mer og mer glad i den. Like glad som jeg nå er stolt. Og er jeg heldig kommer både gleden og stoltheten til å vare. Lenge. For en gang må vi jo alle bli voksne, noe som også bør innebære godt og naturlig stell av planter. Og siden det meste her i livet læres gjennom prøving og feiling, er det akkurat det jeg nå har kastet meg ut i. Selv om jeg selvsagt håper på minst mulig feiling. Og skulle det mot all formodning gå skikkelig, skikkelig, skikkelig dårlig - så får jeg inntil videre heller nøye meg med rosebukettene som til en hver tid pynter opp i stuen. Ikke alle kan bli voksne på en gang, i hvert fall ikke plantevoksen. Heller ikke på sitt første orkidéforsøk.

5 kommentarer:

 1. Jeg er sikker på at du kommer til å klare det helt fint! Stå på :)

  SvarSlett
 2. Dette blir bra, den kommer sikkert til å stortrives i ditt selskap!

  SvarSlett
 3. Så liten den ser ut? Eller er det bare bildet som er slik?

  SvarSlett
 4. ah! men du har et stort eventyr for orkide prosjektet. Jeg liker også orkideer jeg finner spesielt livlig. (Dessverre mitt hus, er det ikke alltid nok lys, eller solen brent). ikke en orkidé titt bakover (det er Saer!). som vakre roser, også! en liten hemmelighet, min: prøv "Gardenia" blomster i sesongen, en fest for øynene, og som en parfyme! i hver dag til ... bruno

  SvarSlett
 5. Hei Siri! Ja, det er en ganske liten orkidé. Så den er like liten som det den ser ut til å være. Håper det i seg selv ikke gjør den vanskeligere å ta vare på :)

  SvarSlett