mandag 19. november 2012

To og litt forskjellige, og litt forkjølelse

Det klør i halsen. En begynnende forkjølelse er på vei og jeg forsøker alt jeg kan å trenge den tilbake. Kroppen er sliten, ikke så sliten i dag som for bare et døgn tilbake, men likevel ikke helt bra. I hodet hører jeg stadig musikk. Som om jeg selv er blitt en vandrende platespiller. Musikk som bare jeg og ingen andre hører. Litt småfrossen gulper jeg i meg varm og søt te, pakker meg inn i mitt lille rosa pledd. Egentlig har jeg mest lyst på klementiner. En lyst som i stor grad avtar bare ved tanken på å måtte gå ut i høstmørket og bort på butikken. Litt snufsete, småfrossen og med en irriterende halskløe - heldigvis finnes det fortsatt noe å glede seg over. På bordet i stuen står en bukett roser, en gave fra i går kveld. Blomster i rødt, hvitt, gult, oransje og rosa. De litt finere hverdagsklærne er nyvasket og har nettopp funnet veien til klesstativet. Om tre dager reiser hele familien til London, og med far som kommende bursdagsbarn er det selvsagt viktig å kunne pynte seg litt ute på storbytur. Jeg tenner telys rundt omkring i stuen, pakker halsen inn i et skjerf og lager meg nok en kopp med varm drikke. Selv ikke en tåpelig forkjølelse skal få ødelegge starten på denne uken. I bakhodet synger vekselvis M. og Ben Christophers. Selv nynner jeg med på de melodipartiene jeg kan best. På føttene har jeg stripete sokker med øyne og åtte bein. Eller, den venstre foten har visst bare syv bein. Det siste beinet måtte amputeres av mamma-sydame for et par år siden. Fra et ukjent lager dukker det opp en eske halspastiller. TAKK! For en lykke! Og på kommoden ligger det en prinsessekrone i gullfarget papp. Jeg føler trang til å ta den på, bare for å vise at jeg fortsatt har det bra.  Likevel lar jeg det være. Prinsessekronen skal få ligge der den ligger. I stede tusler jeg en liten tur inn på rommet mitt, finner frem nevnte M og Ben, og kobler ut resten av verden i et par minutter. Det går helt fint an å ha det bra på denne måten også2 kommentarer:

  1. Jeg er også min egen platespiller, hihi! Håper forkjølelsen slipper taket snart. HURRA for London-tur! Hils favorittbyen min fra meg (kanskje ikke lov å skrive det når man bor i Paris, men jeg gjør det likevel)!

    SvarSlett
  2. så fint at du er interessert i fransk musikk! slik at du kan gå tilbake og det er kvalitet i "Louis Chedid" og "Andrée Chedid" (forfatter)...god bedring av helse. bruno

    SvarSlett