søndag 16. september 2012

September

Halvveis. Det er akkurat det vi er nå. Halvveis, i september. En tid der alt er halvveis høst, nesten, på en måte. En tid der høstens farger fortsatt er i anmarsj, mens det likevel ikke er mer enn bare "litt" høst. En tid der alt det høstfine begynner å skje, samtidig som det enda er mer å glede seg til
September in the park early autumn
Røde epler, på et grønt tre, i en hage. Enda er bladene grønne, til forskjell fra bjørketrærne på den andre siden av gjerdet. Enda henger eplene der også, hverken plukket eller spist, og gir tanker om at du en dag skal forsøke å lage eplekake.

Morgendugg i gresset, en siste rest fra septembernatten. Små, små perler som glitrer i skinnet fra solen. Små nok til ikke å danne en ordentlig regnbue, men som likevel glitrer i alle slags farger. Et perleglitter som får solen til å føles enda deiligere, og som gir deg smil om munnen på vei til lesesalen.

Boller, på et trappetrinn ute i solen. En liten studiepause ute, med noen du kan le sammen med ved din side. Boller og kaffe, eller for min egen del, te. Omgitt av et lite selskap mennesker, som har satt seg ned på samme plassen av akkurat den samme grunnen.

Røde negler, burgunderrøde, farget av ny neglelakk. Høstens nye farge, som både er hverdagslig og elegant på samme tid, og som er litt rød, litt lilla, alt ettersom hva man har på seg

Early Fall... Early autumn for one leaf
Et blad på bakken. Så fint, med et mønster i rødt, gult og grønt. På vei forbi kommer tanken om hvorvidt du burde plukke det opp, forsiktig børste bort støv og sand, ta bladet med deg hjem. Men tenk om det ikke er like fint inne? Derfor lar du bladet ligge det ligger, samtidig som den samme glade følelsen nok en gang kommer i det du også neste gang går forbi et liknende høstblad

Store kopper med grønn te. Grønn te med rabarbra. En pose som bare for litt siden var helt ny, men som likevel snart er tom. Ved siden av, på hyllen inne i skapet, grønn te med kiwi og melon, og med appelsin og kanel. Et lite utvalg septemberfavoritter.

Nye strømpebukser, klare til nye og kjørligere skjørtetider, sammen med en helt ny hverdagskjole. En grå kjole, med sort sløyfebånd rundt livet, og med røde strømpebukser til.

Innekvelder med film. Filmer man gleder seg til å se, og som er akkurat slik du hadde forventet at de skulle være. Kvelder med stearinlys i hele stuen, tekopper og pysjbukser, og små skåler med mørk sjokolade. 

2 kommentarer:

  1. BOLLER <3
    Jeg ser også frem til de tingene du nevner! Så mange høstgleder samlet på ett sted, hoho!

    SvarSlett
  2. alle finesse i skrevet , følsomhet flerårig,visdom og engasjerende både personlig, alltid hyggelig hvis rømming av en liten drøm om høsten er mye! magiske bildene som følger. bruno

    SvarSlett