lørdag 2. juni 2012

Blomstrende gleder og lilla syriner


En helt ny pose te. Grønn, med smak av sommerlige jordbær. Og oppe i posen, små roseknopper. Lyse og små, med en svak farge av rosa og lilla. Små fine fargeflekker, i det lille havet av alt grønt. Og når teposen igjen må inn i skapet, kan jeg glede meg over kjoler og skjørt fulle av blomster. Store blomster, og små blomster. Få blomster, og mange blomster. Blomster og klær i en sommerlig kombinasjon. En glede nesten like fin som alle syrinene rundt omkring utenfor. Lilla syriner som får meg til å smile hver gang jeg går forbi. Små smil, fordi jeg vet hva som venter om jeg forsiktig setter nesen inntil blomstene og lukter. Sommerlige lukter av grønt og lilla. Lukter som får meg til å tenke tilbake til barndommen, og som gir meg lyst til plukke en hel favn av blomster som kan fylle stuen.

2 kommentarer:

  1. Jeg har snust på roser i dag, og dessuten gått ute og gledet meg over duften av regn. Syriner lukter kanskje best av alt!

    SvarSlett
  2. din skrivingen stil fortjener litt som de forste seks vers av"p.deRonsard"(mignonne). megselv ogsa, la foler lukten i lillas; og na blomster rose "roi de Siam" climbing te.sa fin fint det var. likke til eksamen. bruno

    SvarSlett