søndag 26. februar 2012

Reiselysten: Riga....?

I løpet av dagens sending med Sorgenfri sendte vi et reisebrev fra Riga. Et sted, et land, en by der jeg ikke har vært tidligere. Samtidig har jeg lenge vært interessert Øst-Europa. I musikken, fargene og den annerledes kulturen. En Riga-tur hadde derfor ikke vært meg mye i mot. Heller ikke når man kan oppleve gater og bydeler som dette;
Riga er en av Europas eldste hovedsteder, og innehar derfor mye spennende arkitektur, store, fine katedraler og gamle, klassiske bygninger fra ulike epoker. Gjennom historien har også flere land satt sit preg på byens bygninger, og gitt det preg av sitt eget. Det er med andre ord mye historie å oppspore i gamlebyens bygg og gater. En historikk og estetikk som er like fin og spennende å oppleve hver gang man kommer til nye steder. I tillegg skal, i følge Wikipedia, 19 % av byens flate være dekket av parker. Noe som tilsier 54 km2 totalt. Det må da være koselig når våren og sommeren kommer, og alt blir sommerlig og grønt..!
 Det er veldig mye at jeg i løpet av dagen har romantisert frem et eget bildet av hvordan Riga er, et bilde som kanskje ikke stemmer helt med virkeligheten. Likevel har jeg fått veldig lyst til å reise dit. For en helg. Bare for å oppleve og se noe nytt, et sted hvor jeg kanskje ikke vil komme til å dra ellers.

2 kommentarer:

  1. Det ser så fint ut der! Å dra til slike byer for første gang er så spennende, og utforske og tusle rundt! <3

    SvarSlett
  2. En ordentlig tusle rundt by!<3

    SvarSlett