onsdag 18. januar 2012

En liten rund rød

Buttons
De kan være store, litt mindre eller bittesmå. De kan være runde, ovale, firkantet eller kanskje også trekantet. Også finnes de i så mange forskjellige farger. Det er dette som gjør at knapper er så morsomt å holde på med. Både da jeg som liten fikk lov til å rote i og leke med min mors knappesamling, og når jeg nå i senere tid har vært på besøk i knappebutikkenes fantastiske samlinger. Det var nok også denne fascinasjonen som gjorde at min rød russebukse for noen år tilbake hadde et ukjent antall knapper isydd i alle slags farger og størrelser, både på buksebein og lommer. Av en eller annen grunn har det til nå blitt med denne ene buksedekorasjonen. På tross av utallige ideer og andres kreative tips til hva man kan bruke knapper til. Både som pynt på hjemmelagde bursdagskort, knapper påsydd pyntebånd til vaser og blomsterpotter, eller som pynt på litt ellers grå og lite iøyenfallende sofaputer. 
I Love Pink Buttons (PIF)
Selv om jeg syns det er kjempegøy å pusle med knapper, om enn denne puslingen kanskje stort sett hittil i største grad bare har vært å se på, er det vanskelig konkret å si noe om akkurat hvorfor. Det er liksom bare et eller annet med gleden disse fargerike og praktiske duppedittene skaper når man kommer over dem. Enten de er formet som små, hvite perler, de er store og blanke slik at man nesten kan speile seg i dem, eller du finner en formet som en bil, et dyr, skjell, sol eller noe annet morsomt. Dessuten ser det jo også ganske fint ut når det er mange av dem, enten de ligger som små fargeflekker i en stor haug eller de er fint sortert etter farge, størrelse, fasong eller mønster. Kanskje er det også denne uvisselige gleden som gjør butikker som Perlehuset i Grønnegata like ved Hegdehaugsveien til en av de morsomte butikkene jeg vet om. Og selv om jeg sjeldent er innom der, er det helt umulig å komme seg ut igjen uten et stort smil om munnen.

2 kommentarer:

  1. Morsomt innlegg! Knapper er veldig morsomt å holde på med, og jeg anbefaler deg om å slippe fantasien og kreativiteten løs. I stedet for å bare glede seg over å se på dem...;)

    Elise

    SvarSlett
  2. Knapper er kjempesjarmerende! Det er alltid en morsom bonus hvis man finner et pent plagg og oppdager at det dessuten har fine knapper, hihi.

    SvarSlett