onsdag 24. august 2011

Fint på Skillebekk

Noe av det fine med å bo på Skillebekk er at det finnes så mange fine hus og bygårder her. Om man tar 13 trikken, eller bare går til fots bortover Drammensveien, kan man stadig finne små, fine og koselige detaljer ved byggene som glir forbi. Ved noen av husene henger det flagg fra andre land, og minner om mange spennende steder og kulturer man har lyst til å besøke. Dessuten er mange av ambassadebyggene så fine i seg selv, at det hadde vært gøy å få se hvordan de ser ut inne. Ofte ser jeg for meg store lyse rom, med stor takhøyde, lange trapper opp til hemmelighetsfulle kontorer og skinnende lysekroner som glitrer i sollyset utenfra. 
Foto
Noen av de andre husene man kommer forbi har søyler og annet flott arkitektur langs vinduer og balkonger. Hus med nesten et majestetisk preg over seg. Hus der man kanskje har kledd seg litt ekstra fint, og der man får servert mat og drikke fra fine serviser. Andre hus ser mer ut som forfinete kråkeslott. Med små spir på taket, vinduer med fine detaljer rundt, små utbygg og spennende kriker og kroker. Hus der man kanskje finner brede vinduskarmer, hvor man kan sitte med en bok eller en kopp te mens man titter ut av vinduet. Hus der man kan gjemme seg litt bort for seg selv, eller invitere gode venner til bakedag på store og fine kjøkken. Drømmekjøkken..? Hus der det kanskje går myke kattepoter, søte kattefjes på jakt etter en favn med lek og kos. 
Foto
Om man begynner å gå nedover eller oppover sidegatene, kommer man forbi mange koselige bygårder. Noen lyse og hvite, andre gule eller i andre nyanser. Noen er helt enkle, mens andre har koselige detaljer rundt vinduer og oppe under mønet. Enkelte balkonger er pyntet med blomster i sommerlige farger. Blomster som minner om at det fortsatt er litt sommer, selv om vi er i slutten av august måned. Andre balkonger har fått selskap av en enkel stol. Enkelte ganger kan man skimte fargerikt tøy flagre i trekken fra innsiden av åpne balkongdører, som en påminnelse om de klærne man selv skulle ha vasket. Andre ganger kan man høre musikk spilles gjennom åpne vinduer, eller såvidt kjenne lukten av nylaget mat. 
Foto                                                                 Foto
Det er noen slike ganger der jeg lurer på hvordan de har det, alle disse menneskene, som tilfeldigvis bor like ved her jeg selv bor. I en liten leilighet på fine Skillebekk...

3 kommentarer:

  1. Fantastisk flott innlegg, Linda! Nå ble jeg glad. <3

    SvarSlett
  2. Å, Maren! Nå ble jeg også ekstra glad, bare fordi du ble glad!!!

    SvarSlett
  3. Herlige skildringer! Det er et så nydelig område! Jeg tar meg alltid i å smile når jeg rusler på den kanten, eller når jeg bare trikker forbi. Du er heldig som bor der!

    SvarSlett