torsdag 10. februar 2011

Enda mer vinter!

I dag har det igjen lavet ned mellom alle Oslos gater. Over alt har snøen lagt seg mykt ned på bakken, og skapt ekstra trim for alle som har vært ute og gått i løpet av dagen. På alle fortau og gangveier har snøen klumpet seg sammen, blitt tråkket hit og dit og nærmest pulverisert hele fortauet bortover. Lite hjelper det at det er like ille igjen ikke mer enn 5 minutter etter at brøytebilen har vært der. Like vel har jeg bare sett smilende mennesker i dag (hvis man utelukker alle de som irritert måtte vente på forsinkede t-baner)! Både Oslo-folk og turister, tro det eller ei, men noen av dem kommer om vinteren også, har tydeligvis latt seg sjarmere og fortrylle av alt snøværet. 


Foto: perlehuset.no
I forbindelse med ukens radio-innslag har jeg i dag vært og besøkt et bikram yoga-studio. Bikram er 26 øvelser og 2 pusteøvelser som utføres over et tidsrom på 90 minutter, i et rom med 40 grader og i 40 % luftfuktighet. Veldig spennende å lære mer om, på tross av at yoga er noe jeg aldri har latt meg prøve. Jeg fikk også komme inn i selve yogasalen, og fikk nyte ett minutts varme (40 grader er faktisk ikke så veldig ille når du ikke gjør annet enn å stå rett opp og ned. Spesielt heller ikke når man kommer rett inn fra snøværet og er passe våt og nedsnødd). På veien tilbake til Majorstuen gikk jeg forbi en av de koseligste butikkene jeg vet om, nemlig Perlehuset. Her har de knapper og perler i alle former, størrelser og farger, og er virkelig et trivelig sted hvis man ønsker å slå ihjel en time eller to. Siden jeg skulle rett opp på Nova og redigere intervjuet mitt ble det dessverre ikke noe Perle-besøk i dag. I stedet for stod jeg smilende utenfor og tittet inn på alle herlighetene jeg visste lå rett innenfor på den andre siden av glasset. 


Kvelden i dag skulle egentlig være en vaske-klær-kveld. I stedet for ble det turgåing ute i snøen. Jeg fikk plutselig så lyst til å gå ut og ikke gjøre annet enn å nyte snøen, stillheten og ikke minst litt frisk luft. På min lille, korte utetur gikk jeg forbi både nedsnødde trær og biler...
Tunge, små kvister med masser av snø på...
Og hvite veier så langt øyet kunne se...
Det var med andre ord en veldig fin tur ute i torsdagsmørket!

1 kommentar:

  1. Jeg ønsker alltid snøen velkommen... Fine bilder! Gleder meg til å høre bikram-innslag!

    SvarSlett