torsdag 27. august 2015

Når været

Moon Over My House

Når været et vekselsvis sol og regn. Når luften føles rå og våt og kald, før solen bryter frem og varmer behagelig i ansiktet. Når kvelden begynner å bli kjølig, og man lengter etter varme og lyse sommerkvelder. Det er da jeg får lyst til å legge meg ned på en brygge, se opp mot en himmel som sakte blir mørkere, hvor stjernene litt etter litt trer tydeligere frem, kjenne lukten av salt sjø og små, små bølger som får bryggen til å gynge, og tenke tanker som disse:

"Andrea drømte om himmelen, om man kunne ta på den, hvis man kom høyt nok opp, legge håndflatene mot det blå, om himmelen var kald som en skøytebane, strødd med stjerner, eller varm som en kokeplate."


Fra novellen Trosse (1997)
Lars Saabye Christensen

2 kommentarer:

  1. Åh, så fint. Vi burde nok alle være flinkere til bare å ligge og se opp på himmelen.

    SvarSlett
  2. en romlig bølge, en bevegelse som påvirker den visuelle lyden også, en kraft balanse ; innhold og former, ideer, bilder, farger. det er det jeg likte i din lille prosa som er så bra, å dokke med den korte sitation av "Lars Saabye Christensen." (Jeg leste bare "Herman" av ham. og ikke mye mer nedenfor). men du har gjort det så bra, ja det ser bra ut at du plukket denne himmelen, dette varme lyset, små salt sjø . en glede , som Synne sa det :-)" fint") . ( bruno )

    SvarSlett