fredag 8. august 2014

Frøyas Have

På Skarpsno, gjemt bak gamle villaer og mursteinsblokker, ligger det en park som er oppkalt etter den norrøne gudinnen Frøya - Frøyas Have. Parken ligger like ved E18, men høye busker og gjerder skjermer for det meste av støyen fra all biltrafikken. Om man kommer gående fra Skarpsnoparken, som ligger kun et steinkast unna, ser man bare en gangvei som forsvinner inn mellom store, grønne trær. 
Seilmaster mellom trærne minner om at Frognerkilen ligger bare noen minutter unna, og går man opp på en av de små haugene, kan man se vannet glitre i solen. 
Midt i parken står rekker med trebenker, malt med blå ben, og omgitt av både busker og trær som gir skygge utover ettermiddagen.
Mellom tette, grønne busker dukker det plutselig opp noen trappetrinn. Trinn som egentlig ikke fører til noe som helst, men som likevel gir følelsen av en spennende parkoppdagelse. 
Syrinbusker  danner en bue over gangveien inn til to litt bortgjemte benker, og skaper en småromantisk stemning.
Også andre gangveier ligger nesten gjemt blant grønne, tette trær, og er nesten umulig å få øye på fra avstand. 
Parken ble opparbeidet på midten av 1990-tallet. Når man går igjennom, oppleves den treffende nok som en liten grønn have - med grønne plener og trær som rammer inn mange av sitteplassene. Parken er derfor større enn den først ser ut til å være. Det beste er likevel navnet. En park oppkalt etter en gudinne! Dessuten var Frøya kjærlighetsgudinnen, så kanskje er den lille haven en levende kjærlighetshave.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar