mandag 23. juni 2014

Parkkunst

Blant grusstier og grønne trær og busker og gress har det i parken like ved der jeg bor dukket opp noen nye gjenstander. 
Speilblanke flater reflekter både omgivelsene og alle som går forbi. Det hele er del av et kunstprosjekt. Jeg syns det er skikkelig fint. Det hele glir liksom så fint og naturlig inn på grunn av all speilingen - som dessuten gjør den lille parken litt mer spennende. 
Utstillingen, for det heter vel det når det er snakk om et kunstprosjekt (?), ligger i den ene enden av parken. Og om man går gjennom parken fra motsatt side av "porten" får man fort øye på en liten kube.
Kuben ligger slik til at man med en gang ikke forstår hva det er for noe. Det gjør selvsagt selve oppdagelsen litt mer interessant. Litt bakenfor og til siden gjemmer det seg en slags bue. Det er nesten fascinerende hvor mye de to figurene speiler omgivelsene, og jeg var veldig fristet til å løpe rundt i parken bare for å se hvordan jeg ble fanget opp av speilflatene.  Spesielt buen, ettersom man tydelige kan se hvordan den speiler flere vinkler samtidig - i tillegg til at den også speiler noe veldig enhetlig, alt avhengig av hvor man står. 
Slik ser det ut fra stien som går gjennom parken. I mine øyne får figurene parken til nesten å se litt magisk ut - i det dagen begynner å bli litt mindre lys. For min egen del skal det i hvert fall ikke mye fantasi til før det dukker opp både feer og andre fabeldyr i den lille parken - sammen med et lite magisk eventyr.
På den andre siden av stien finner man, i en slags halvsirkel, en rekke tårn eller stolper.
Det er likevel først når man kommer nærmere at man ser hvordan stolpene står i formasjon til hverandre.
Den lille plassen får meg til å tenke på indianernes totempåler - eller noe lignende. Kanskje mest på grunn av halvsirkelen, det gir på et vis et litt andektige preg. Samtidig er det nesten som å befinne seg i et speilhus når man går rundt omkring dem. På alle kanter kan man se en liten flik av seg selv, sammen med alt det grønne rundt en. Det er både gøy og estetisk sett veldig fint på en gang. Det er nesten så jeg skulle ønske at det dukket opp flere speilende gjenstander i dagene som kommer.

1 kommentar:

  1. Jeg ser frem til; for å gi deg den første av de "Sitat tolstoi" i sin bok "Hva er kunst"
      - "Kunst er en aktivitet designet for å overføre fra menneske til menneske de høyeste og beste følelser av den menneskelige sjel" ....
    og videre, - "kunst er med tale, ett av virkemidlene for foreningen av menn, den forkant av menneskeheten mot lykke." Vel det var datert ser gamle, men svært subtil. (Selv om det fortsetter på den gode, dårlige, og de ​​kristne religiøse transcendens folk med høy utdanning, men hvorfor ikke beholde spesielt? Jeg fant også at du har riktig sa egentlig refleksjon "speil" den ikke hele bildet; effekt ramme box rommal aV halv sirkel, tilbake den vertikale spektral og dermed snevre blikket fokusert på (Grunn natur treet grønt, og Fra det som vi ser på som) kan. være han (artisten) uten selv å vite det han spiller med delingen, illusjon,uoverensstemmelse i rom ; betegner den grunnleggende ? ; uansett, som du helt riktig sa til slutt, selv til deg (speil gjendstander) er subtile og velskrevet postscript, personlig jeg likte plassen forhallen høyre speil glass, fremover, arkader trærne så naturlig .. Jeg beklager hvis dette er litt lang, men jeg likte faget . ( bruno )

    SvarSlett