fredag 20. juni 2014

Hagebiblioteket

Denne uken hendte det noe fint i Dronningparken like utenfor slottet. I det lille lysegule lysthuset har man kunne fått låne bøker, bøker som man kunne låne med seg ut i sommerværet - på en grønn benk eller ut på nyklipte og myke parkplener.
Det lille hagebiblioteket har vært et samarbeid mellom slottet og det deichmanske biblioteket i Oslo, og har vært åpent for alle som ville komme innom en tur. Jeg likte på alle måter tanken på et hagebibliotek, og måtte selvsagt ta turen bort. Ettersom lysthuset er ganske lite, var det bare et utvalg av bøker som kunne lånes. Likevel fant jeg mange godbiter, og kunne nok tilbragt flere dager i det sommerlige lysthuset. Samlingen av bøker bestod av både barnebøker, ungdomsbøker og litt mer generell voksenlitteratur, fra 1800-tallet og frem til ganske nylig utgitt litteratur, og i flere sjangre.
Selv var jeg så heldig å finne Tove Janssons "Kometen kommer". Boken var godt lest, jeg var nesten redd for at enkelte sider skulle falle ut, men jeg har lært å sette stor pris på utleste bøker. Slike bøker har gjerne noe helt eget ved seg, og jeg liker å tro at disse bøkene er blitt satt godt pris på av mange takknemlige leser. Jeg tok med boken ut og satte meg på en av de grønne benkene som omgir lysthuset.
Til lyden av fuglekvitter, barn som lekte på gressplenene og føtter som gikk langs grusstiene ble jeg med Mummitrollet og Sniff på spennende eventyr.
Solskinnet ble fort erstattet med grå skyer, men det satte på ingen måter noen demper på gleden av å sitte utendørs med en fin bok. Det litterære hagebesøket forble nemlig like fint og koselig.

3 kommentarer:

 1. Oj, so utruleg fint! Og kan tenkje meg at opplevinga vart særleg fin med nettopp ei Mummi-historie i handa/på fanget.

  Hagebibliotek burde bli meir vanleg, altso!

  SvarSlett
 2. som jeg er mer forsiktig og følsom for din norsklitteratur (gamle også) som gjør meg gave å gi meg mer ide å tenke på hva som er gleden av å gå inn som en lite i dine barnelitteratur jeg er sikker på at dette stedet kan jeg virkelig likte. supert, og som jeg allerede har i det siste tatt "Tove Jansson" til min nordiske bibliotek; takket til deg ! din måte å fortelle hagebiblioteket besøk var også fint! ( bruno )

  SvarSlett
 3. Ååååh, så superkoselig! Jeg var utenbys forrige helg, og dette gikk meg hus forbi, men gjennom dette innlegget fikk jeg liksom tatt turen innom hagebiblioteket likevel!

  SvarSlett