mandag 16. juni 2014

Hagebesøk

Forrige uke besøkte jeg for første gang en kolonihage. Jeg har lenge hatt lyst til å besøke disse små hagene som finnes rundt i Oslo, men har altså ikke tatt turen før nå nylig. Mitt første besøk blir nok ikke det siste. Det er nesten som en drøm å gå langs rekkene av grønne hager og små hytter. 
Overalt bugner det av grønne busker, blomster i alle slags farger, og fruktrær. Aldri har jeg gått et sted hvor lukten av hage og gress og blomster er så nær og intens som i en kolonihage.
Flere steder kunne man se hengekøyer og sjarmerende hagemøbler - det hele opplevdes som en kjempekoselig invitasjon til ordentlig hagehygge. Det beste er kanskje at det er et eget hageparadis i selve byen, som for en stund føles merkelig fjern og langt borte der man går under busker tunge av rosa blomster.

 Langs små gjerder og grønne busker står det skilt med sjarmerende veinavn, og forsterker inntrykket av at man befinner seg i et eget lite sommerparadis.
 Og i flere av hagene henger det lykter og krukker med blomster i fruktrærne. Jeg kan bare forestille meg hvor fint det må være når skumringen kommer.
De mange hyttene minner nesten om forvokste dukkehus. Små hus, som likevel viser seg å være ganske mye større om man får lov til å komme på innsiden.
Mens noen hytter ligger nærme de små gangstiene, ligger andre mer usjenert til - midt i den blomstrete hageidyllen.
Flere hytter er malt i den tradisjonelle røde hyttefargen, men mange er også malt i alle slags pastellfarger. Særlig gult og blått og rosa og noen helt lyse. Jeg tror jeg kunne gått rundt i flere timer. Gått rundt og sett på hyttene, på blomstene. Luktet på alt som gror. Drømt meg bort - for det er nesten som et lite stykke drømmeland.

3 kommentarer:

  1. Jeg har aldri vært i en slik kolonihage før, men det ser veldig fint og trivelig ut :-)

    SvarSlett
  2. så deilig; små hager er ! :) :) :) . ( bruno)

    SvarSlett
  3. Jaaa, akkurat slik er det! Kjempefine bilder og skildringer!

    SvarSlett