tirsdag 27. mai 2014

Velkommen inn

Noen dager er det veldig trivelig å gå rundt i gatene og bare titte. På gamle bygårder, balkonger fulle av potteplanter, blomstrende hagehekker, små detaljer på vegger, over dører og rundt vinduer. For ikke så lenge siden var det nettopp en slik dag. Det finnes så mange fine gamle og koselige inngangspartier rundt omkring, nye og gamle. Derfor kombinerte jeg en spasertur med en liten oppdagelsesferd. 

Nå som sommerfølelsen begynner å sette seg, selv om det fremdeles er mai og vår, er det flere inngangsdører som pyntes med store krukker av blomster. 
Selv om bygningen bærer preg av å være noe slitt, smiler jeg hver gang jeg går forbi. Hortensiaer er nemlig skikkelig fine sommerblomster. 

Det mest spennende man kan komme over på slike oppdagelsesturer er likevel de mange gamle dørene. Slike som denne døren som ønsker velkommen til nummer 3.
Et annet sted har man valgt et litt mer moderne uttrykk, med rød dører og store messingskilt. Si hei til nummer 5.

Noen dører har smijernsdetaljer og blanke glass som reflekterer gaten utenfor.
Mens andre er av tre, omgitt av store lykter (tenk så koselig å komme hjem til når det begynner å skumre ute).

På baksiden av en gammel bygning har noen hengt opp koselig skilt utenfor døren sin. Vi får håpe det er til glede for flere som går forbi.

Utenfor en av de større bygårdene finner man veien inn under blomstrende trær.Går man gjennom det som nesten kan omtales som en kjærlighetssti (man får litt lyst til å være sommerforelsket og gå hånd i hånd når man går bortover denne stien), kommer man til noen riktig heldige med en egen smijernsport med roser i. 

Siden jeg er oppvokst i leilighet har jeg vært lite bortskjemt med smijernsporter som liten. Kanskje er det derfor jeg finner mange av dem så fine. Jeg hadde i hvert fall ikke hatt noe i mot å ønske velkommen til hageselskap gjennom en slik port.

2 kommentarer:

  1. Så gøy! Så koselig!

    SvarSlett
  2. Jeg likte turen du har gitt i tekst og bilder Område gater, vakre bakgrunn, oslo. og dette er spesielt et lite av det lyset, annerledes enn i byen vår. glad for å ha sett en "to hester, citroen bil." med smijern, og små stier luktende lukt grønt landskap, gamle belysning høy byen smijern, og hyggelig bakgård. en vei å gå, gjenoppstår sol, må vi si at vi har en mai måned, vær avskyelig regn her. fint det var! ( bruno )

    SvarSlett