torsdag 29. mai 2014

Det blomstrer

Det blomsterer, overalt, og det er så fint, så fint. Bare man stikker nesen ut av døren blomstrer det på alle kanter. Noen dager skulle jeg så gjerne ønske at jeg hadde en balkong full av planter. Foreløpig lar jeg det være. Jeg venter til jeg har fått litt grønnere fingre, og til en balkong som er litt finere enn den vi har nå. Heldigvis finnes det mye fint å glede seg over for oss som ikke har en bugnende balkong helt for oss selv. 

Disse fine hekkene finnes overalt på Frogner. Jeg vokste opp med slike hjemme, og syns det alltid er trivelig å gå langs hvitblomstrende rekker. Hjemme pleide vi å bruke buskene som gjemmested hver gang vi lekte boksen går. På Frogner er de veldig ofte i selskap med smijernsgjerder.
Et annet vanlig syn er de mange syrintrærne. Her om dagen fant jeg et tre hvor blomstene, når solen er på vei ned, nesten ser blå ut. I solen ser de derimot lys lilla ut. Fine er de likevel.
Nyperosene er også å finne. Jeg liker så godt den sterke rosafargen, og kontrasten den skaper til alt det grønne rundt. 
Klatrerosene har også begynt å blomstre, sammen med andre hageroser. Slike får meg alltid til å tenke på koselige bestemødre som serverer te og hjemmebakst ute i hagen. hKanskje fordi mormor lenge hadde en lys rosa rosebusk i hagen sin.
Jeg vet ganske lite om trær, sånn egentlig, men syns alltid det er koselig å komme over et tre i full blomst. Slike som disse her:
Litt lenger bort  gaten hvor jeg selv bor finnes det en hel håndfull slike trær. Blomstene har også to ulike rosanyanser, disse som er litt mørke og noen som er lysere. Og går man enda litt lenger bort i veien kommer man til et nytt tre med rosarøda blomster på.
For hvert tre jeg går forbi blir lengselen etter en hage større. Jeg har alltid ønsket meg en hage full av trær, og nå som det blomstrer både her og der hadde det vært fint, fint, fint med en egen liten hage.

2 kommentarer:

  1. det var en glede crescendo, for å se disse praktfulle farger og sol lys pyntet mai nær steder i byen din.
       og det er alltid en hyggelig fortryllende glede du hadde beskrevet. Jeg hadde også da han var Syringa blå blomster følte følelser om sin magiske skjønnhet. klatrerosene disse er litt (kalt indisk rosa farge). ja, er det en sann fullt tillegg, barnlig livsglede doblet når vår menneskelige natur nytte av slike gaver (lukt, visuelle estetikk, kunst kilde til gud). noen ganger vet jeg hvor heldig jeg er å ha min hage frukt og blomster i byen. selv om akkurat nå, det er grått, regn med snegler og uordentlig vekst. men mye jeg elsket den lille tillegg vakker dag : " det blomster" ! takk hihi ! Jeg går på å ta en bit av "Jasmine" bukett nå, i hagen. og det gjør deg lykke til studier ! så mye sant og god som jeg har hørt i øyeblikket så mye som jeg har hørt i øyeblikket pa fransk språk : "- écoutez radio nova sorgenfri chaque Dimanche" ! ( bruno )

    SvarSlett
  2. Jeg er ekstra glad i syriner, og jeg synes klatrerosene på Frogner er spesielt fine. Måtte forresten stoppe og lukte på en slik hvit hekk senest i går kveld, hehe. Det er ren luksus å vandre rundt blant så mange fine blomster!

    SvarSlett