mandag 4. februar 2013

Lykkerus

The first fall of snow is not only an event, it is a magical event. You go to bed in one kind of a world and wake up in another quite different, and if this is not enchantment then where is it to be found?
Full av glede og lykke. Dagen kunne ikke på noen måte startet bedre. En hvit by, med myke snøfjoner som dalte og dalte i flere timer. Å kunne gå rundt og kjenne følelsen av snø som kiler mot røde kinn og kald nese, fnugg som legger seg i det myke håret, og som gjør at håret blir fullt av krøller. Jeg tror ikke jeg har gjort annet enn å smile, hele dagen. Smile og smile, så jeg nesten ler litt av glede, stille for meg selv, mens jeg går bortover under alle de snødekte trærne oppe på Blindern. Trær som er tunge av nysnø, og som i noen øyeblikk gir meg lyst til å riste all snøen ned. Bare for å kunne stå under og kjenne den kalde snøen dekke hele meg, fra topp til tå. Tenk at det ikke skal mer til før hele dagen føles nesten perfekt! Jeg går rundt og nynner for meg selv. Er ikke egentlig "Vi tenner våre lykter" en litt julete sang? Likevel er det denne som faller inn i hodet mitt. 
Sneen dalte lett og fin, og strøk blidt mot ruten min
i morges da jeg drømte mot min pute.
Vi tok skjerf og votter på, hastet veldig med å gå,
snart var det tusen barnespor der ute.
En liten sang. En sang om snø, vintergleder og barnlig lykke. Akkurat slik har jeg følt det selv i hele dag. En barnlig lykke over alt det fine. Det hvite, magiske. 

2 kommentarer:

  1. som en tittel !; er i harmoni med rus av snø! og gjøre din beskrivelse som en liten effekt av veldig hyggelig og poetisk liv som var på den tiden faktisk delt ... i kveld liksom jeg så noen flak av snø, og jeg hadde den franske versjonen av boken" Ibsen". Jeg spiser pannekaker også. Bruno :)

    SvarSlett