torsdag 21. februar 2013

En god venn


Når kvelden kommer, i lag med den litt dårlige samvittigheten over ikke å ha vært en så veldig flink student i dag, i lag med stoltheten over at man klarte å gå unna alt som heter mammutsalg, sammen med lengselen etter den bunken med bøker som man så veldig gjerne skulle kjøpt seg - da føles det fantastisk fint å kunne finne frem en god venn.

Egentlig burde det vært nesten stille. Og boken om Mummipappa burde vært byttet ut med en stor og tung pensumbok. Slik er det ikke. Jeg er nok falt litt inn i en slags feriemodus, enda det har vært lite ferie de siste dagene. Eller er det kanskje ferie det har vært? I disse dagene med litt lengre lunsjpauser enn ellers, og hvor dagene stort sett også har vært litt mindre effektive enn de kanskje burde ha vært.  

Likevel tenner jeg telys, finner frem et varmt pledd, setter radioen på i bakgrunnen, og nyter en kveld i Tove Janssons fabelaktige univers. På tur med den eventyrlige Mummipappa, og er plutselig ikke eldre enn noen få barneår igjen. 

Bildene er fra "Pappaen og havet"(1966)

4 kommentarer:

 1. Åh, den er så fin! Jeg elsker gode venner av den litterære typen!

  SvarSlett
 2. Mummitrollet og Tove Jansson minner meg veldig om barndommen! :) Siden har jeg ikke lest noe særlig, kanskje noe å ta opp igjen likevel

  SvarSlett
 3. Anette: Du burde lese Sommerboken :) En nydelig Janssonbok, selv om den ikke inngår i Mummifortellingene/universet

  SvarSlett
 4. Finst nesten ikkje betre vener! Eg må hugse å ta med meg den boka etter at eg har vore heime i påska.

  SvarSlett