onsdag 4. juli 2012

Tanker om en sommerkveld

 En av de fineste luktene i verden hører spesielt sommeren til. Særlig om kvelden. Da kommer den enda tydeligere frem, som om solen og dagslyset ellers får oss til å glemme hvordan denne grønne omgivelsen faktisk lukter. Dette grønne og myke som minner om hagelek, parkliv og bare føtter. Jeg elsker lukten av gress. Spesielt når kvelden kommer og man kan sitte i ro på verandaen og nyte stillheten som sakte senker seg. Når man kan kjenne og høre at verden rundt blir roligere, samtidig som alle lyder og lukter plutselig føles mye tydeligere og sterkere. Verden som både føles nærere og mer virkelig. Akkurat slik tenker jeg nå, mens hode og kropp drømmer om rolige timer foran solnegangen. En stund med en lett sommerjakke over skuldrene, telys som blinker på hagebordet, lukten av gress som omgir alle tanker mens man leser i boken som ligger i fanget, et stort glass fullt av selvplukkede markblomster. Det er slike sommerkvelder jeg virkelig skulle ønske at jeg hadde min egen lille hage. En grønn flekk hvor jeg kunne gjøre akkurat hva jeg ville. Hvor jeg kunne sette meg ned, la tankene drømme sine egne drømmer, kjenne glede over alle de fine luktene kvelden lokker frem fra alt det grønne og skjønne i hagen, mens stjernene sakte trer frem på himmelen og himmelen blir blåere og blåere. 

3 kommentarer:

 1. Velkommen tilbake! Lukten du beskriver er helt herlig!
  Enda godt at vi har mange parker i denne byen, og at noen av dem er litt bortgjemte - så kan man late som at man sitter i ens egen hage, hoho!

  SvarSlett
 2. Det blir nok noen parkkvelder i løpet av sommeren, ja!

  SvarSlett
 3. ja det er sannsynligvis nesten:"drommen om sommerkveld" i form av mykhet uttrykt,og den sote rikdom av ditt sprak for a beskrive dette. jeg liksom, vente lukten fra sor sommeren. Takk bruno.

  SvarSlett