søndag 29. april 2012

Sørlandstur

Noen ganger er det skikkelig deilig å kunne reise bort. Pakke sekken og kjøre av gårde. Til en liten plass man aldri har vært før, med en gjeng veldig fine mennesker. Denne helgen gikk turen til Borøya like utenfor Tvedestrand. Til et hvitt sommerhus, brygge med utsikt utover sjøen og fjorden, og skikkelig forsommerstemning. Til et sted med tuer av hvitveis (nesten) overalt. Der sjøen var blågrønn og klar, sjølukter som minnet om sommer, og en liten sjøstjerne som hadde funnet sin plass i den lyse sanden. En plass der solen fikk vannet til å glitre, lyden av bølger fra småbåter fikk deg til å smile, og der alt lå til rette for en veldig hyggelig helg. 

En helg der man kunne våkne av at solen skinte inn gjennom vinduet. Med ett veldig våken og passe uthvilt til tross for leggetiden kvelden før, og der man mest av alt skulle ønske det var 10 grader varmere og at man kunne løpe ut i lett sommerkjole og bare føtter. 

En helg der man kunne le og le nesten hele tiden. Av morsomme historier og hendelser, eller fordi fellesskapet bare gjorde deg skikkelig glad. En helg der man kunne le til du ble støl i magen og hele kjeven verket hver gang man begynte å smile. Historier som stadig vokste, ble puttet inn i nye situasjoner, og som man aldri ble ferdig med å le av.

En helg der man kunne samles sammen med andre rundt spisebordet. Morgensolen som skinte inn gjennom rutete vinduer med hvite blondegardiner foran, og der man vekslet på å gjespe litt, le av noen nye historier, og sammen glede seg til dagen videre

En helg der man kunne sitte ytterst på badebryggen, med beina dinglende ned mot vannet. Kjenne solen som varmet i ansiktet, og føle hvor godt det er å vite at om ikke mange ukene er sommeren her på ordentlig. 

En helg der man kunne tusle rundt på brosteinsbelagte smågater mellom hvite sørlandshus. Smile over sjarmerende småbutikker, og alle deres fine og personlig skilt og utstillingsvinduer. Spise is mens man ruslet bortover den vesle bryggen. Ikke den største og mest sjarmerende, men fin nok likevel. Fordi det var sol, og fordi brygge og is liksom passer så godt sammen

En helg der man om kvelden kunne kaste fiskesprett på stranden. Eller la seg fascinere av dem som faktisk kunne det. Telle ringene som trådde frem ettersom steinene spratt av gårde bortover vannet. Hoppe paradis i sanden mens de ivrigste kasterne på ny begynte å jakte på nye steiner.

En helg der man kunne spise grillmat ute, sent på kvelden, mens himmelen farget vannet rødt og rosa i det solen var på vei ned. Der man måtte sitte tett i tett for å få plass til alle rundt bordet, og hvor man kunne dele pledd for ikke å fryse på beina. Et måltid der tallerkene var alt for små, og maten alt for mye. Der man fikk servert sin første grillede sjokoladebanan noen sinne. Sin første "egne", bare for en selv, full av akkurat passe mye melkesjokolade. 

En helg der man kunne komme hjem igjen, fyll av glede og nye minner og historier, for så å  spise is fra boksen med teskje - bare for å ta igjen den tapte isen det aldri ble noe av på veien hjem igjen  


4 kommentarer:

 1. Nydelige bilder! Familien til E har hytte på en øy utenfor Tvedestrand, så jeg har vært der endel de siste somrene. Nydelig lite sted er det!

  Hytteturer med god mat og latter er det beste!

  SvarSlett
 2. Høres ut som en tilnærmet optimal utflukt og helg, Linda!

  SvarSlett
 3. komplementerer for en hyggelig skriving som gjort deg vellykket og fortryll, langt i var tid... du gir meg tillatelse,Synne som kan gi deg fra meg , vakkre bilder av sor-Frankrike i postkort( med en liten gave) a skrive det for inspirasjon? i sa fall vill jeg vaere glad... god 1 mai til. bruno

  SvarSlett
 4. Det er så hyggelig at du liker det jeg skriver, Bruno!

  SvarSlett