søndag 5. februar 2012

Vin og gård og feriedrømmer

Noe av det fine med å lage radio er at man kan dagdrømme høyt sammen med andre, skape ordbilder sammen, dele ønsker og fine minner. I dag snakket vi blant annet om vingårder. Tanken på store, fine og koselige hus, og med utsikt over lange ranker med vindruer. Store grønne landskap, sommersol som morgen og kveld farger alt gyldent, og gamle ferieminner fra mange år tilbake.
Vineyards 2
Første gang jeg begynte å drømme om sommerlige ferieuker og vingårdsbesøk var etter tilfeldigvis å ha sett "Foreldrefellen" for noen år siden. Alle de koselige og fine bildene over farens vingård. Bilder som også da fikk meg til å tenke på tidligere familiebilturer nedover Tyskland. Gjennom små, gamle og utrolig koselige byer, forbi gamle vingårder med uendelig lange vinranker, og solnedganger som sendte sine sene kveldstråler mot åsryggene. Når vi sov på små, nesten bortgjemte hoteller, med utsikt over alt dette grønne, og med rosebusker i alle slags rød- og rosanyanser på hvert eneste gatehjørnet. 
Vineyard
Slike gamle sommerminner får meg til å drømme om varme sommerkvelder, blomstrende og flagrende kjoler, og varme, lune uteplasser omgitt av blomstrende roser og bord der man har samlet fine mennesker til god mat og vin. Kanskje til vinsmaking..? Det er noe jeg aldri har vært på, men som likevel høres både morsomt, gøy og spennende ut. 
Vineyard
Jeg vet at drømmer og virkelige opplevelser ikke alltid er det samme, men er det ikke derfor det heter drømmer..? Derfor gjør det ingen ting at en virkelig vingård ikke er like romantisk og fin som vingården inne i hodet mitt. Eller at ikke alle husene er like koselige og fine, omgitt av roser og med en hagehuske på baksiden. Likevel, dersom noen har planer om late dager på en gammel vingård, vil jeg veldig gjerne være med:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar