tirsdag 8. november 2011

Gleder og rariteter på lesesalen


Å plutselig kunne oppdage en hylle med bøker i mange forskjellige farger. Små, litt tynne bøker, alle i hver sin farge, som en i en lang fargerik linje. Bøker i alle nyanser av rødt og blått og grønt, gult, orange og lilla. En fargekladd blant de mange andre hyllene, det vil si resten av hyllene, der alle bøkene ser ut til å være oppstilt etter den samme mørke blå eller sorte fargen på omslaget. Og det beste, fargene som danner et mønster. En egen fargeskala, som om hver bok har blitt nøye plassert, satt på sin plass, bare for å fremheve fargespillet de gir til sammen. 


Har du sett sjiraff-bøkene? Jeg, som den glade sjiraff-elskeren jeg er, blir like glad hver gang jeg går forbi disse såkalte sjiraff-bøkene. For på en liten hylle, tre sorte bøker med et mønster på bokryggen som med bare litt fantasi forestiller sjiraffer. Tre bøker, tre sjiraffer. Om man lar fantasien seile enda litt lenger av sted, kan man se at de smiler. Det er liksom et eller annet med omrisset som gjør at de virker glade, sånn i utgangspunktet. 


Lukten av appelsiner og kaffe fra pulten ved siden av. Aromaer som får deg til å slippe blikket som hittil har vært klistret til pensumbøker og notatblokker. Aromaer som får deg til å smile for deg selv, som i et lite øyeblikk får blikket ditt til å se bort på medstudinen ved din side. Og der, en termos som ser ut som en pingvin..! Med føtter nederst, øyne og nebb på hatten (du vet, den øverste delen man kan bruke som kopp). Med sløyfe på halsen, hvit på magen og sort med nyanser av blått og grønt på resten av "kroppen". Hadde jeg hatt en slik termos, tror jeg kanskje jeg selv ville begynt å ha med meg varm drikke på lesesalen. Bare for å ha en grunn til å vise frem den fine termosen min..!  


En skulle ikke trodd det gjorde en stor forskjell, men notater på farget ark gjør repeteringen til eksamen litt mindre grå og gjentakende. For med ett, blant alt det andre hvite i notatblokken min, dukket det opp et gult, et rosa, et grønt og et blått notatark. Så lite skulle til for at konsentrasjonen skulle vare i 15 minutter ekstra. 


Jeg syns litt synd på, eller.. På en annen måte er det jo også litt morsomt, i hvert fall så lenge det ikke er forstyrrende. Studenter som bare skal hvile hodet i 2-3 minutter, men som snart faller i søvn. Små snork som med jevne mellomrom sendes utover lesesalen. De mange rare sovestillinger, der de sitter henslengt over lesepulten. Jeg tror ikke jeg hadde likt noe særlig å snorke høyt i all offentlighet..  

4 kommentarer:

 1. Jeg ble litt trist av å lese om de forsvunne ballongene, men nå ble jeg glad igjen! Jeg vil også ha pingvintermos og sjiraffbøker!

  SvarSlett
 2. Jeg koser meg når jeg titter innom bloggen din jeg, Linda :) Nyt fargebøker og sjiraffbøker! Og små snork :)

  SvarSlett
 3. Jeg vurderer sterkt om ikke pingvintermos må settes på årets julegaveønskeliste..! Egentlig har jeg veldig lyst på en slik bodum termokopp, men siden den ikke når som helst kan legges ned i vesken uten å lekke - og siden jeg er ekstremt flink til å sette igjen eller glemme alle løse ting jeg bærer på - ville en slik kopp neppe vært en god idé...

  SvarSlett
 4. Tipstips! Invite termokopp som du får hos Jernia. Ikke liiike stilig som bodum, men ekstremt praktisk. Kan slenges ned i veska, og søler ingenting!
  Astrid

  SvarSlett