søndag 4. september 2011

Innekos og uteregn

Foto
Søndag kveld. Regnet faller ned på utsiden, og skaper skikkelig høststemning. Slik høststemning er når det ikke er sol, men som likevel er en del av- og setter sitt lille avtrykk på den fine årstiden vi nå er kommet inn i. Regnet som faller mot bakken, som aldri tar slutt, men som gjør det ekstra koselig å sitte inne. Inne i varmen, med en god kopp te, tente stearinlys og ordentlig søndagskoselig musikk i bakgrunnen. I hvert fall nå og da. Det hender musikken må stanses litt, slik at lydene fra regnet kommer til sin rett gjennom det åpne vinduet. For regnet er på mange måter mest koselig når man hører regndråpene falle mot bakken, vannet som trommer mot grener og vinduskarmer og annet det treffer på sin vei. Regnvannet som sildrer bortover fortauet og veien, i en lang strøm som ikke helt vet hvor den skal gjøre av seg. Dessuten er det ikke helt det samme om man ikke har vært ute en tur og blitt litt våt av alt regnet. Og det er jo etter en slik tur den varme teen smaker aller best, selv om det heldigvis ikke er så veldig kaldt ute i regnværet enda. For så høstlig er det enda ikke blitt, og det er kanskje like greit..? Og mens regnet faller ned på utsiden, og man nyter følelsen av å kunne være inne i varmen igjen, kan man med god samvittighet lene seg tilbake i sofaen, sløve bedagelig foran tven og tillate seg selv å ta en ordentlig rolig helgekveld. For regn eller ikke, det er fortsatt søndag:) Et par timer til..!
Foto

2 kommentarer:

  1. Det er definitivt det beste med at det er vått og litt kaldt ute, at man setter ekstra pris på å ha det tørt og varmt inne! Kos og kakao denne søndagskvelden!

    SvarSlett
  2. Lyden av regn og følelsen av varm te i en fin kopp er noe av det aller beste jeg vet om. Nyter det like mye hver eneste gang <3

    SvarSlett