onsdag 22. juni 2011

Gamle, late dager

Jeg har forlengst måtte innse at ferie i dag ikke er det samme som ferie var som barn. Likevel er det ingen ting i veien for at man kan drømme seg litt vekk, et par år tilbake. Da man løp rundt i sommerkjoler med både sølevann og grønske på. Da man plukket blomster, satte seg ned med favnen full av alle slags farger og lagde blomsterkranser med varierende resultat, uten at det egentlig gjorde noe. Da man nybadet og kald kunne krype sammen oppe i hengekøyen på hytta, innpakket i badekåper og med bustete hår, mens mamma leste og fortalte spennende historier. 
Foto
Da man på plenen hjemme løp frem og tilbake gjennom det iskalde vannet fra sprederen, og syntes det var helt herlig. Da man veslevoksent solte seg på hvert sitt badehåndkle, inntil tålmodigheten tok slutt og leken igjen tok over. Da man løp barføtt rundt på plenen  og hadde vannkrig med vannpistoler og gamle ketchupflasker, mens man hylte av fryd hver gang man unngikk å fall på det våte gresset, eller nabobarna klarte å dynke deg fullstendig i iskaldt vann fra vannslagen. 


Det gjør egentlig ikke så mye at også feriedagene har forandret seg ettersom man har blitt eldre, når man begynner å tenke litt over det. Tanken på en rolig dag i solen, på en benk i parken med en god bok i hånden, på bryggekanten med føttene i vannet og gode venner man kan hygge seg med, på utflukt til en av øyene med matkurv og badetøyet lett tilgjengelig. En passelig sommerdag blant alle andre utflukter og gjøremål sommeren stadig blir full av, enten det er venninnetur eller en ukes jobbing. Det visst derfor ikke så ille med en feriedag nå eller, når man tenker over det:)
Foto

2 kommentarer:

  1. Enig, det er rart hvordan innholdet i ferien har endret seg, men jeg setter like stor pris på friheten nå som jeg gjorde da - det er bare litt mindre grønske i bildet, hoho!

    SvarSlett