mandag 9. mai 2011

Blomsterfint

I verandakassen hjemme har det alltid vært valmuer, i hvert fall så langt tilbake som jeg kan huske. Disse fine, enkle, men likevel elegante blomstene, som omgir seg med grønne blader og skaper kos og hygge der de smålig vaier i takt med vinden under en strålende sol og blå himmel. Selv om det fortsatt er ganske tidlig i mai, har likevel valmuene våre hatt tid til å blomstre, og for hver dag som har gått denne helgen har det kommet flere gule og oransje blomsterhoder. 
Foto
Mens noen hver sommer må plukke vekk og luke bort grønne tuster og løvetann fra hager og blomsterpotter, er vi så heldige å få besøk av en annen gjest. Heller ikke denne er spesielt invitert opp i blomsterkassen vår, men likevel vitner den om at våren og sommeren har kommet. De siste årene har det nemlig kommet flere små stemorsblomster, eller natt-og-dag som jeg kalte dem som liten. Disse små blomstene som er irriterende i veien for mor når hun skal ut og plante nye blomster, men som til gjengjeld kan plukkes og settes i et lite vannglass på stuebordet. 
Foto

1 kommentar:

  1. Vi kalte også de små stemødrene for natt-og-dag! De er supersøte. Valmuer er også veldig fine, for fargen er så sterk, og jeg ser alltid mange på postrunden min!

    SvarSlett