tirsdag 26. mars 2013

I en pakke fra Frankrike

I en fransk pakke jeg fikk for bare et par dager siden, lå disse tre fine:
Tre fine esker med søte sukkertøy i seg. Kanskje er det ikke den mest typiske påskepynten. Likevel pynter de veldig opp, og får meg til å smile forsiktig hver gang jeg går forbi. Og siden det uansett er litt ferie, plukker jeg nå og da med meg et lite drops i det jeg vimser forbi, og nyter den søte smaken med god samvittighet. 
Om ikke mange dagene skal jeg hjem til mor og far - og til påskeegget mitt! Jeg er fortsatt liten nok til å ha mitt eget påskeegg, selv om jeg de siste årene selv har måttet fylle egget med snop. Det gjør meg ingenting! For jeg er fortsatt også liten nok til å mene at påskegodt smaker mye bedre når man spiser det fra et påskeegg, enn fra en felles skål på bordet. Og fortsatt er jeg liten nok til å glede meg til akkurat det øyeblikket. Når man løfter av toppen på egget, stikker hånden ned i godtemengden, og finner frem en søtsak som bare er min egen.

3 kommentarer:

  1. De var veldig fine! Håper du få en fin påske!

    SvarSlett
  2. Oi, så fine bokser! Det er jo en bonus når ting både smaker godt og er pene å se på!

    SvarSlett
  3. du er som meg, litt fristet til å ta enda en mer, det er som et liten mirakel estetisk og gastronomisk tripp. Jeg er veldig glad for at disse små tingene gjør du reiser utenlands. ha godt lesing ,ogsa la deg fenge med i boker,og hvile dere i fin form nyte, en fredelig påske i din familie. bruno

    SvarSlett