mandag 22. juni 2015

MerFint

 Jeg har alltid, så lenge jeg kan huske, vært glad i biblioteker. I stemningen, lukten av bøker. Å kunne gå på spennende oppdagelsesferder langs med bokreolene og oppdage nye forfattere og romaner jeg tidligere ikke har hørt om. Det litt triste med å levere tilbake en roman jeg likte skikkelig godt, og samtidig bære på en glede om at noen andre ganske snart kommer til å lese akkurat samme boken - og kanskje like den like godt som jeg selv gjorde. 

Nylig åpnet biblioteket på Majorstua i ny drakt. Biblioteket er både pusset opp og blitt et såkalt meråpent bibliotek. Jeg digger det! Muligheten til å være på biblioteket når som helst på dagen (i tidsrommet 7-23), akkurat når det passer meg. Jeg har såklart testet det ut, og det å tilbringe en grå og litt kald sommerkveld på biblioteket var slett ikke en dårlig opplevelse. 

Biblioteket var nesten tomt, noe som passet meg ganske bra. Etter å ha levert fra meg en bunke utleste bøker, fant jeg for anledningen en novellesamling av Lars Saabye Christensen (Den misunnelige frisøren) og slo meg ned i selveste fortellekroken. 
Like ved satt denne skjønne skapningen og fulgte med på det som foregikk rundt omkring i lokalet.
Det nyoppussede biblioteket er blitt skikkelig fargerikt (jeg har selvsagt vært på rundtur for å betrakte alt det nye).  I midten av det hele er det satt frem bord med stoler i blått og gult og lilla.
Fra avdelingen for ungdomslitteratur skimtes røde bord og stoler blant turkise og gule vegger. 
 
Utenfor toalettene er det pyntet med bilder fra forskjellige byer rundt omkring i verden.
Ingen sak å drømme seg bort når man er omgitt av farger på alle kanter. Selv ble jeg i hvert fall i veldig godt humør. Og enda bedre ble det da jeg fikk øye på denne sykkelen her: 
Sykkelen har stått der før også, men med nye omgivelser har den kommet enda bedre til rette. Jeg syns den er skikkelig fin! Både med kassen foran og med kurven bak. 

I tillegg til nye farger har det også dukket opp en solseng.
For egen del er stolen fremdeles uprøvd, men jeg syns det er både gøy og festlig med en liten plass til å drømme seg bort til ordentlig sommersol og hagevarme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar