mandag 4. juni 2012

Sommerdikt

Takket være Radio Nova og programmet Sorgenfri, som jeg er så heldig å få være en del av, har lyrikk blitt noe jeg det siste året har funnet mye glede i. Både i å lese andre sine dikt, men også en sjelden gang å kunne dikte litt selv. Som i slike stunder der man sitter på lesesalen, og tankene kretser rundt alle andre ting enn det boken foran deg på skrivepulten forsøker å si noe om. Stunder der tankene vandrer av gårde, uten at det egentlig var tenkt slik. En vandring til minner om koselige stunder og kvelder, sanger man er spesielt glad i, før tanken tilslutt ender ved et dikt av Inger Hagerup. Kvelden som lister seg på tå er ikke bare et av mine favoritter. Tonesatt av Finn Kalvik er det også en av de fineste vuggesangene jeg kan komme på. En perfekt liten tanke når man sitter inne i mørket på lesesalen, når regnet trommer ned på asfalten utenfor, og pennen - som for et lite øyeblikk siden lå like foran deg - begynner å forme ord og setninger i notatboken. Ord og setninger som vokser, tar form. Og plutselig står det et dikt der. Midt i notatboken. En liten glede midt blant alle andre pensum- og forelesningsnotater. Mitt eget lille sommerdikt, inspirert av selveste Inger Hagerup. 



Jeg kunne en sang om to røde sko,
om natten som stod for døren.
Om trøtte barn på vei til ro,
til hvile før morgendagen.

Om stjernehimmel og måneskinn,
en seng med myke puter.
Om kløverenger og smil i sinn,
og slitne barneføtter.

Men jeg har ingen rød og små,
to sko med bånd og sløyfe.
Jeg har bare krøller få,
og smilehull i fjeset.

Nå er heller ikke natten her,
med stjerner på blå himmel.
Nå er det bare mandagsvær.
Jeg danser i blomsterenger

5 kommentarer:

  1. Jeg liker diktningen dere har gledet lytterne med det siste året! Dette sommerdiktet var spesielt koselig, Linda - du er flink!

    SvarSlett
  2. Så fint! Enig med Synne, du er virklig flink :)

    Anette

    SvarSlett
  3. Så hyggelig å høre at det blir godt mottatt!
    Og Synne, jeg er også blitt veldig glad i Sorgenfri sin lille diktspalte<3

    SvarSlett
  4. jeg er bare vei for som megselv folger av vei dikt mening i tenkt videre ut; og jeg setter pris pa ordene, og deres kreasjoner. av den , var koselig og var hatt herlig!likevel jeg har ikke lyttet til dikt pa radioen. bruno

    SvarSlett